welkom | werkwijze | aanbod | ervaringen | contact
ervaringen
Een doel is een droom met een deadline.
Peter Darbo
Koen, 18 jaar, studiekeuzebegeleiding
juli 2017
‘Ik twijfelde of ik wel echt wilde beginnen aan de opleiding waarvoor ik mij had aangemeld. Mijn moeder kwam met het idee om contact op te nemen met iemand die begeleiding geeft bij het maken van een studiekeuze. Mij leek het een goed idee omdat ik er totaal niet over uit was. Ik had niet echt het gevoel dat dit de opleiding zou zijn die het best bij mij zou passen. Ik vond het traject een super methode om een keuze te kunnen maken en jezelf ook te leren kennen. Ik heb nu ook de studie gevonden die het best bij mij past en ben erg tevreden over de uitslag en de goede hulp en begeleiding van Annet. Ik kijk terug op een proces dat mij erg goed geholpen heeft met het maken van een keuze. Ik zou hierbij ook iedereen aanbevelen om zo’n traject te volgen.’’

Nikki, 21 jaar - studiekeuzebegeleiding
april 2017

''In het begin van het traject wist ik totaal niet meer waar ik het zoeken moest. We hebben bijna elke keer dat we een gesprek hadden ook een spel gedaan. Uiteindelijk hebben we een kompas gemaakt met een overzicht wie ik eigenlijk ben. Ook gingen we op het internet zoeken naar studies, wat je er later mee kan en welke kwaliteiten je moet hebben om het beroep uit te oefenen. Ik ben het meest tevreden over mijn ontwikkeling de afgelopen maanden en heb nagedacht over de toekomst. Ik ben trots op mezelf dat ik uiteindelijk de keuze heb gemaakt. Ik vond het prettig om met je samen te werken en heb geen spijt dat ik dit traject ben aangegaan.''

Fabio, 20 jaar - studiekeuzebegeleiding
november 2016

"Nadat ik volledig open het traject in ben gestapt, heb ik met zeer goede begeleiding na een aantal leuke gesprekken mijn doel bereikt. Ik heb een opleiding gevonden die perfect bij mij past! Ook ben ik veel te weten gekomen over mezelf.
Dingen waarvan ik nog niet wist dat ik me ervoor interesseerde en kwaliteiten waarvan ik nog niet wist dat ik ze had. Dit vormt heel de basis om tot een geschikte opleiding te komen. In de gesprekken werk je hier d.m.v. opdrachten en testen aan en naartoe. De opdrachten waren erg interessant om te maken. Na het maken van iedere opdracht en het uitgebreid evalueren hiervan bij de gesprekken merkte ik dat ik steeds dichter bij het doel kwam. Uiteindelijk heeft de goede begeleiding de meeste invloed gehad. Ieder gesprek was leerzaam en er werd zeer goed met alle aandacht naar je geluisterd. Ik ging na ieder gesprek met een tevreden gevoel naar huis. Achteraf na het studiekeuze traject kan ik alleen maar aan iedereen die twijfelt over zijn of haar keuze voor een opleiding zo een traject aanraden. Ik denk niet dat je ergens anders zo een goede persoonlijke begeleiding krijgt als hier bij Jouw Eigen Koers!

Jur, 19 jaar - studiekeuzebegeleiding
juli 2016

"Op het moment dat ik begon te twijfelen aan mijn studie voelde ik mij compleet wanhopig. Toen ik de keuze maakte om te stoppen had ik geen enkel idee welke richting ik op wilde.
Over studiekeuzebegeleiding was ik erg sceptisch. Ik had al veel tests en onderzoek gedaan maar zonder veel resultaat. Deze studie coaching heeft mij enorm geholpen en ongelooflijk bijgedragen aan mijn zelfreflectie. Precies datgeen wat ik wilde is gelukt; ik heb een studie gevonden die me interesseert, met een leermethode die mij aanspreekt, in een stad die ik leuk vind en dat in slechts drie gesprekken gedurende vier weken."

Dirkje, 17 jaar – studiekeuzebegeleiding
juni 2016
"Wat ik heb ontdekt over mezelf, kwam door echt alle opdrachten. Ik vond elke opdracht nuttig en zeker om het op papier te zien was fijn en overzichtelijk. Wat ik ontdekt heb over de studies is een duidelijker beeld dan ze geven op de open dag of meeloopdagen; de verschillen werden beter zichtbaar. Ik was zo bang om de 'foute' keuze te maken, maar kwam tijdens de vierde bijeenkomst tot inkeer dat die er eigenlijk niet kon zijn. Ik ben tevreden over mijn keuze en trots op dat ik eindelijk de knoop heb weten door te hakken."

Jonneke, 17 jaar - studiekeuzebegeleiding
maart 2016
‘’Aan het begin had ik geen idee welke richting ik op wilde. We hebben veel gekeken naar wie ik ben, wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Dit vond ik een erg fijne werkwijze. Ook vond ik het erg fijn dat ik huiswerk mee kreeg, zo had ik alle tijd om over alle vragen na te denken en konden we ze daarna bespreken. Ik kijk met een positieve blik terug op het begeleidingstraject. Ik weet nu welke richting ik op wil. Het was erg fijn dat ik bijna elke week een afspraak had, daarom heb ik nu ook nog tijd om naar open dagen te gaan voordat ik me moet hebben ingeschreven. Ik ben erg tevreden over de test van Talentfocus. Hierbij stak 1 studie er ver bovenuit en hier ben ik dus naar aan het kijken. Als ik die test niet had gehad, weet ik niet of ik ooit naar die studie zou hebben gekeken.’’

Melle, 15 jaar – studiekeuzebegeleiding
maart 2016
‘’Ik begon aan dit traject toen ik nog alles leuk vond en veel verschillende richtingen op wilde.
Ik zag zelf dat ik in mijn keuze echt hulp nodig had. Ik wist niet wat het best bij me paste en wilde toch de juiste keuze maken. Vandaar dat ik Annet haar hulp in heb geschakeld. Ik heb ontdekt dat ik best veel vaardigheden en een hoge interesse in dingen heb. Ik weet ook meer van mezelf wie ik nou ben, vind ik heel fijn! Uiteindelijk zijn we door al die stappen dichter gekomen wat bij mij past en is er nog een twijfel tussen 2, die keuze moet ik wel zelf maken, maar ik heb tips gekregen hoe ik dit het beste van welke hoek kan bekijken. Ik vond het een fijne manier van aanpak, het geeft het gevoel dat wanneer je er even niet uitkomt iemand er voor je is die je meteen kan helpen’’.


Janneke, 17 jaar -studiekeuzebegeleiding
februari 2016

’’Voordat ik met studiekeuzebegeleiding begon wist ik totaal niet wat ik wilde gaan doen en hoe ik daarachter moest komen. Ik was heel gemotiveerd. Wekelijks had ik een afspraak en elke keer wat werk om thuis te doen. Ik vond dat Annet altijd leuke opdrachten heeft en ik vond het leuk om op een andere manier te ontdekken wie ik eigenlijk ben. Ik weet nu beter waar ik naar op zoek moet en ik heb daarbij ook hulpmiddelen.’’

Stijn, 19 jaar - studiekeuzebegeleiding
februari 2016

‘’Ik was gestopt met een opleiding die mij helemaal niet beviel. Ik had geen idee wat ik verder met mijn leven wilde doen of wat ik mijzelf over 10 jaar als beroep zag uitoefenen. Mijn doelstelling was om na dit traject iets gevonden te hebben wat ik later wil doen. Ik stond er heel nuchter tegen over, ik had geen hoge verwachtingen. Het goed zelf laten nadenken en bedenken waarom sommige dingen belangrijk zijn werkte heel goed voor mij. Ik werd gestimuleerd omdat ik dit echt voor mezelf deed om vooruit te bewegen. Ik ben trots op het resultaat dat ik nu weet wat ik wil gaan doen en dat ik een opleiding en baan gevonden heb die mijn interesses heel erg opgewekt hebben.’’

Daphne, 19 jaar – studiekeuzebegeleiding
februari 2016

‘’Ik had niet echt verwachtingen omdat ik geen idée had waar ik naar toe wilde met mijn studie, dus ik ben er totaal open ingestapt zodat de richting die eruit kwam ook echt de juiste studierichting zou worden. Door de opdrachten te maken en alles met een open blik te bekijken heb ik ontdekt dat ik meerdere interesses heb. Er werd goed naar me geluisterd en we kwamen echt verder en voor mezelf kwam er veel duidelijkheid.
Ik weet nu welke kant ik op wil en welke opleidingen ik kan gaan volgen.
Het was echt super fijn, niemand heeft me ooit eerder zo kunnen begeleiden naar een doel.’’

Yvon, 36 jaar – loopbaanbegeleiding
januari 2016
‘’We zijn begonnen met echt mezelf neer te zetten. Vooral de diversiteit van de opdrachten waarmee ik thuis aan de slag ging vond ik fijn waardoor we vanuit allerlei hoeken steeds verder in de trechter en bij het uiteindelijke doel zijn gekomen. Daarnaast vind ik Annet ook een fijn mens die erg professioneel met haar werk bezig is en verstand van zaken heeft. De gesprekken vonden plaats in een gemoedelijke omgeving waarin je gewoon jezelf kon zijn. Doordat er telkens 2 weken tussen de afspraken zaten had ik genoeg tijd om de opdrachten te voltooien en te reflecteren op het vorige gesprek. Deze reflectieverslagen vond ik erg nuttig! Hierdoor besef je wat de afspraak met je gedaan heeft en verdiep je je in je gevoelens en gedachten.’’

Mignon, 21 jaar - studiekeuzebegeleiding januari 2016
‘Ik moest eerst wel even wennen. Ik was heel gemotiveerd en kwam erachter dat het prettig is om gesprekken te hebben. De opdrachten stemmen tot nadenken. Ook het schrijven van een korte reflectie werkte goed voor mij. Ik vond het grappig om de ontwikkeling van mijn eigen kwaliteiten terug te zien. Ik ben er trots op dat we eruit zijn gekomen en dat ik nu weet wat ik wil.’’

Rohald, 43 jaar – loopbaanbegeleiding december 2015
‘’Ik weet veel meer wat ik wel en niet wil en ben sterker, positiever en zelfverzekerder geworden. Je hebt me een hele grote spiegel voorgehouden en dat was confronterend, maar ook heel nuttig en noodzakelijk. Je hebt me nieuwe inzichten gegeven en me uit het cirkeltje gehaald waar ik in zat. Ik vond de gesprekken niet alleen erg leuk, maar ook verschrikkelijk leerzaam. Het is aan mij nu om al deze informatie te gaan gebruiken en benutten.’’

Diede, 19 jaar – studiekeuzebegeleiding september 2015

‘Ik vond de wijze van werken heel fijn. Bij Annet is een ontspannen sfeer waarbij je jezelf kan zijn.
Ze luistert heel goed naar wat je te vertellen hebt. Ik heb mezelf goed ontdekt en dat maakt mij ook zelfverzekerder. Misschien was het voor mensen om mij heen voor de hand liggend wat bij mij past.
Ik was me er zelf niet bewust van en nu wel.
Ik heb meer zelfkennis waardoor ik kan zien wat wel beter bij mij past en wat niet.’’

Luc, 19 jaar – studiekeuzebegeleiding
februari 2015
‘’Hoe verder we kwamen in de gesprekken zag ik steeds beter wat ik wilde en dat motiveerde me, omdat ik een eind wilde maken aan het twijfelen van studiekeuzes. De gesprekken werkten heel fijn. Het huiswerk was ook prima, want hierdoor zie je ook je eigen vooruitgang. Ik vond het heel fijn om dit traject te volgen en het heeft me zeker geholpen, nu weet ik beter hoe ik moet kijken of waar rekening mee te houden.’’

Klik hier voor meer ervaringen met loopbaan- en studiekeuzebegeleiding in de periode 2010 - 2014
disclaimer | © 2017 JouwEigenKoers.nl